Een creatieve uitvaart? Ja, natuurlijk

Het kan echt anders.

De traditionele uitvaartplechtigheid met drie muziekstukken, een speech en koffie met een plak cake, is niet langer de enige manier. De uitvaart mag geheel op eigen wijze ingevuld worden.

De plechtigheid hoeft niet in een aula, maar kan ook op een bijzondere locatie waar u of uw dierbare graag kwam.

We geven u graag een aantal voorbeelden uit de praktijk. Op basis van uw wensen gaan we voor u bekijken wat mogelijk is.

Een creatieve uitvaart? Er is veel meer mogelijk dan u denkt.

Van traditioneel tot eigentijds en van intiem tot groots. Wat past bij u is de vraag.?

Ilya uitvaart inspireert u graag met de vele mogelijkheden om afscheid te nemen.

Geen standaard rouwauto

“Meneer had vele jaren geleden een Harley Davidson gereden, maar de laatste jaren kon dat niet meer. In het gesprek gaf de uitvaartleider van Ilya uitvaartzorg aan dat we met minimale extra kosten de motor konden huren om zo de laatste reis te maken. Het geluid alleen al van de motor was prachtig. Daarna een informeel vervolg met koffie en livemuziek in de familiekamer van Moscowa in Arnhem. Zo puur en persoonlijk!”
speciaal rouwvervoer

Een uitvaart thuis.

“Mijn lieve man overleed plotseling en we moesten veel regelen. In eerste instantie wilden wij niet helpen met het verzorgen van pa. De uitvaartleider zei: ‘laten we eerst rustig koffiedrinken’. Uiteindelijk hebben we toch geholpen met verzorgen van pa en daar hebben we geen spijt van. Joka, de catering medewerker, van Ilya uitvaartzorg, gaf aan ‘waarom doe jullie de uitvaartplechtigheid niet thuis met een klein groepje. Wij zorgen voor broodjes, soep en veel lekkernijen waar pa zo van hield’.
Pa is tot het laatste moment in zijn eigen huis gebleven en is later overgebracht in een steigerhouten kist met een oude Volkswagen T2. Zo toepasselijk gezien het feit dat hij in het bos woonde en zo van de natuur hield.”

Het leven vieren, maar niet in een aula.

“Bij een overlijden denk je gelijk aan een plechtigheid in een aula. Want dat is toch wel gebruikelijk? Maar Reinier zei tegen ons: ‘Dat gaan we niet doen. Het kan echt anders. Het leven vieren moet dan ook in een sfeervolle locatie.’ De Valom in Huissen is de perfecte locatie voor een plechtigheid. In combinatie met een mooi afscheid van ma in ons afscheidshuis van ilya uitvaartzorg in Elst.

We hebben een bijzondere dag gehad. Mooie woorden en anekdotes over wat ma allemaal uitgespookt had. Wat hebben we gelachen … en toen was het weer even stil. Daarna een lekker biertje, wijntje en een hapje en toen naar het crematorium in Heteren. Na een prachtige dag kwam het verdriet, de pijn en het gemis. Je bent nu echt weg. Mama we houden van je.”

valom huissen uitvaart
kist beschilderd door kinderen uitvaart

Klein, maar juist daardoor heel intiem.

Oma was op leeftijd en had nog maar weinig familie, maar wel een dochter, kleindochter en achterkleinkinderen. Spontaan beginnen de kids de kist van oma te beschilderen en ook nog even bij oma kijken en een knuffel geven, zo lief. Dit kan in het afscheidshuis in Elst, omdat het heel geschikt is voor een kleine, informele plechtigheid. Wij zorgen dan ook voor koffie en broodjes.

Vervolgens gaan we met een mooie rouwauto naar de begraafplaats in Ermelo, want we gaan wel in stijl. Bij het graf luisteren we naar Amazing Grace. De kinderen mogen de kist laten dalen.
Zo warm, intiem en liefdevol.

Persoonlijker kon het niet zijn!

“Mijn broertje overlijdt plotseling en we geven aan dat we de plechtigheid willen houden in de aula van het crematorium. De kaart wordt in proef gedrukt, maar blijkt later op de dag dat de kaart totaal anders te zijn. Ilya heeft voor ons geregeld dat de uitvaartplechtigheid in Burgers’ Zoo gehouden wordt! We waren helemaal verbaasd en we konden het niet geloven. Zo gaaf. Ilya is naar de directie van de Zoo gegaan en heeft het geregeld. Wat een bijzondere dag en zo veel mensen die mijn lieve broertje de eer gaven die hij heeft verdiend. Een compleet buffet met heerlijke hapjes en uiteraard een prachtig uitzicht naar de wilde dieren. We missen je jongen.”
uitvaart in burgers zoo

Uitvaartpechtigheid in eigen tuin.

De tuin was net opgeknapt en pa komt te overlijden. In het regelgesprek zegt ilya uitvaartzorg: “Waarom doen we de uitvaartplechtigheid niet in de tuin van pa?” We waren verbaasd omdat we dachten dat kan toch niet gezien de coronaproblemen in 2020.
Compleet met muziek, sprekers en eigen catering hebben we de plechtigheid met een klein gezelschap in de eigen tuin gehouden.
Vervolgens vertrokken via onze eigen winkel naar het crematorium. Aan de grote weg stonden 200 mensen te applaudisseren en reed de rouwauto voor de winkel waar de fakkels werden ontstoken.
Een bijzondere dag voor mijn lieve man, onze vader en trotse opa.